FOOD/SPORTY | Gezonde brownies by Fannetiek

zaterdag 11 oktober 2014


Kennen jullie Fannetiek al? Nee? Even kijken dan! Het is een ontzettende knappe- en sportieve meid. Ik volg haar op Instagram en haal er veel inspiratie uit. Laatst keek ik op haar blog en kwam dit heerlijk recept tegen voor brownies. Veel heb je er niet voor nodig en het is ook nog eens makkelijk om te maken. Het is  mijn favoriete tussendoortje op het moment en ik probeer elke week een keer de brownies te maken zodat ik ze de hele week mee naar school kan nemen! Benieuwd naar het heerlijke en simpele recept?


De dingen die je nodig hebt zijn: 250 gram dadels, 120 gram ongezouten noten (naar voorkeur), 4 eieren, een snufje kaneel en twee theelepels (rauwe) cacaopoeder. Ik gebruik zelf normale cacaopoeder. Normale cacaopoeder is gebrand waardoor er bepaalde slechte stoffen aan te pas komen, dus het is echt beter om rauwe cacao te gebruiken. Ik heb het zelf nog niet aangeschaft, vandaar dat ik deze gebruik! Rauwe cacao is overigens online te koop of bijv. bij de Tuinen of andere gezondheidswinkels.


Allereerst gooi je de dadels, noten, cacaopoeder en kaneel bij elkaar in een keukenmachine. Je laat de keukenmachine zijn gang gaan en zorgt ervoor dat alles door elkaar heen mixt en in kleine stukjes wordt gehakt. Let wel even op dat je keukenmachine dit aan kan, mijne hapert nogal tijdens het maken van dit recept namelijk en we willen geen ongelukken met ontplofte apparaten :-)! 


Dit is hoe het mengsel er ongeveer uit moet zien. Het kwam wat grover of minder grof zijn, afhankelijk van hoe de keukenmachine het werk heeft gedaan. Mijn keukenmachine heeft wat moeite dus er zitten bij mij nog redelijk grote brokken tussen.


Dan is het tijd om de eieren te scheiden van elkaar. Het eigeel gooi je bij het mengsel en het eiwit klop je op tot het stijve pieken heeft. Ik gebruik hier zelf een mixer voor, anders sta je best lang te kloppen. Mocht je zin hebben in een workout, ga dan uiteraard je gang!


Als laatste voeg je het eiwit toe aan de rest van het beslag. Roer dit door elkaar tot het een gebonden beslag is en er zo ongeveer uitziet. Je kunt het beste een garde gebruiken, dat mengt het geheel het beste. Nadat je het mengsel hebt gebrouwen, beplak je eerst je bakvorm met bakpapier zodat de brownie niet blijft plakken. Wanneer de oven is opgewarmd naar 180 graden stop je het mengsel in de oven voor 30 a 40 minuten (afhankelijk van je oven, af en toe even checken)!


Tadaaa, het resultaat! Ik kan je verzekeren dat ze heerlijk zijn. Zoet door de dadels en lekker crunchy door de noten. Het doet niet onder van een echte brownie, hoewel het wel ietsjes anders smaakt! Het is echt mijn favoriete recept op het moment en ik raad jullie allemaal om deze te testen! Hebben jullie wel eens gezonde brownies gebakken of gaan jullie dit recept proberen? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

12 opmerkingen
  1. Oeh gezonde brownies klinken altijd goed! Kan je ze ook met een staafmixer maken? Ze lijken mij echt goddelijk lekker!
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk dat dit wel kan, als je staafmixer krachtig genoeg is! Noten en dadels zijn best wel hard!

      Verwijderen
  2. Klinkt alleszins super lekker! Als ik eens die ingrediƫnten in huis heb, wil ik ze wel eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit lijkt me zo enorm lekker! En gezond ook nog. Ik hou alleen niet zo van bakken, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooeeeeh, het klinkt echt heel lekker! Ga ik eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit lijkt me echt heel erg lekker, en dat het ook nog gezond is maakt het natuurlijk nog leuker:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er heerlijk uit. Ik baal zo dat we geen studentenhaver in Belgiƫ hebben. Dat zou ook het ideale tussendoortje zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat jammer zeg! In dit recept kun je ook andere noten gebruiken natuurlijk! :-)

      Verwijderen
  7. Mmmmm ziet er zeker goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh yum! Ziet er lekker uit. Ik probeer ook altijd dit soort receptjes, deze ga ik ook maar eens proberen.. maar ohh ik wil ook weer eens gezond bananen brood bakken! Beide dan maar (:

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt goed dit! Ga het zeker eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen