SPORTY | Kayla Itsines 2015, week 3 start vandaag!

maandag 19 januari 2015


Morgen start week 3! Jippie! Ik ben alweer lekker in het ritme gekomen en heb nu ook een beetje mijn draai gevonden wat betreft het sporten. Ik heb ervoor gekozen om meer te doen dan Kayla en om cardio te skippen. Ik heb hier zo mijn redenen voor en deel deze graag met jullie! Ik wil dus wel even melden dat ik Kayla niet exact volg zoals het in het boekje staat (dagen cardio, hit, enz), maar de workouts gebruik ik wel! Benieuwd waarom ik er een beetje mijn eigen draai heb aangegeven en natuurlijk weer de foto's van deze week? Kijk dan snel verder!


Ik weet niet hoe het kan, maar soms zijn de foto's iets minder scherp of helder dan de andere keer. Ik probeer de foto's altijd zo duidelijk mogelijk op elkaar te lijken maar dat is soms best lastig (steeds ander daglicht enz). Gelukkig kun je het wel redelijk zien (leuk detail, mijn voeten staan echt exact hetzelfde, hahaha). Nog niet erg veel verschil, hoewel ik wel altijd minder opgeblazen ben als ik sport en dat betekent een plattere buik. Oh en wat die rode strepen doen op mijn buik? Ik heb geen idee!


Hierboven slingerde ik als een aapje aan een stang, hahaha! De sportschool was leeg en dan is het het perfecte moment om dit te oefenen. Het is erg zwaar en lastig, maar oefening baart kunst. Het lukte nu al een รก twee keer, dus dat is al meer dan eerst! Ik maakte er een video van, maar indien die te beschamend is om te delen heb ik een screenshot genomen voor het bewijs (zonder rood hoofd)! Rechts is standaard na het sporten voor mij, altijd even checken of die abs er al zitten!

En dan de uitleg over mijn aanpassing bij Kayla. Ik vind dat Kayla vooral gefocust is op een soort van 'afvallen'. Nu zien we veel op Instagram dat het bedoeld is om sterk enzovoort te worden, maar als ik kijk naar het eetschema en de training verbrand je gewoon onwijs veel kcal en vul je dit niet geheel weer aan. Dit betekent dat je minder kcal binnenkrijgt dan nodig en hierdoor val je af (even plat uitgelegd). Ik heb ervoor gekozen om wat advies te vragen op de sportschool en indien ik een nogal laag vetpercentage heb, heb ik als advies gekregen om cardio sowieso niet meer te doen (dit deed ik sowieso al niet al te veel). Ik heb ook overlegd over voeding en training. Ik heb ervoor gekozen om na Kayla nog extra krachttraining te doen. Ik doe bijvoorbeeld eerst benen met Kayla en vervolgens ga ik dan nog de apparaten af die dan voor dezelfde spiergroep zijn bedoeld (benen dus in dit geval). Op de dagen dat ik cardio 'hoor te doen' doe ik ook krachttraining. Ik heb ook overlegd dat ik wat meer ga eten, meer koolhydraten en eiwitten. Ik ben op het moment even aan het aftasten hoe en wat, want ik wil niet aankomen maar ik wil ook zeker niet afvallen. Ik ben dus even zoekende, maar heb wel mijn schemaatje iets aangepast!

Hoe gaat het met de meiden die weer begonnen zijn? Merken jullie al verschil? Laat het me vooral weten, ik ben onwijs benieuwd! Wat vinden jullie van mijn keuze om Kayla iets aan te passen? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

5 opmerkingen
 1. Zo knap dat je dit al voor de derde keer doet! Ik wil het eigenlijk ook, maar kan me niet zo goed aan een schema houden (teveel en te weinig tijd) en al helemaal niet aan een eetschma. Misschien binnenkort tijdens m'n minor. Ik vind je aanpassing overigens helemaal niet gek. Je moet doen wat voor jou goed is en wat bij jouw lichaam past. Slim dat je dat in overleg met de sportschool doet en niet op eigen houtje beslist! Goed bezig meis X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben begonnen alleen ben al 2 keer niet gedaan dus misschien moet ik even overnieuw beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak zelf ook mijn aanpassingen, omdat ik dus niet naar de sportschool ga moet ik creatief zijn met ruimte en apparaten! Het werkt voor mij prima maar ik begrijp wel dat het een hoop cardio is voor iemand die vooral "sterker" wil worden (: Ik merk wel al verschil ondanks dat ik het ook alleen maar doe voor een beetje spieren, voel ik wel het wel! Ik voel vooral meer buikspieren bij mezelf! Bij jou zie ik overigens ook al duidelijk verschil, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, thuis de oefeningen doen vind ik zeer creatief! Tof dat je verschil zit! :-)

   Verwijderen