FOOD | Recept voor een gezond chocoladecakeje!

woensdag 9 april 2014

Sinds ik wat gezonder probeer te eten heb ik constant trek in zoetigheid, heel vervelend want soms geef ik er aan toe. Want wat is er nou lekkerder dan een stukje chocolade als je net een lange schooldag/werkdag heb gehad? Ik probeer het steeds op te lossen door fruit te eten, omdat dit ook zoet is maar mijn lichaam lijkt soms wel te schreeuwen om een stukje chocolade. Daar wilde ik graag een oplossing voor en op deze website (het recept komt daar vandaan en ik heb dit dus niet zelf bedacht) kwam ik dit supermakkelijke- en smakelijke recept tegen die ik nu met jullie ga delen (en het is een echte aanrader, mmm)!


 Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt om dit smakelijke chocolade cakeje te maken: een banaan, een ei, een eetlepel cacaopoeder, drie eetlepels havermout en honing (de hoeveelheid van de honing bepaal je zelf).


Allereerst prak je de banaan fijn in een schaaltje, dit ziet er ongeveer zo uit (mmm babypapje). Vervolgens voeg je het ei toe en roer je dit goed door elkaar heen.


Pak dan drie eetlepels havermout en voeg deze ook toe. Roer dit weer door elkaar tot een glad papje en zorg dat alles goed verdeeld is. Als dit goed door elkaar gemengd is kun je de honing toevoegen. Je mag zelf bepalen hoeveel honing je toevoegt omdat hoe meer honing je toevoegt hoe zoeter het geheel wordt. Ik heb een klein laagje honing toegevoegd.


Als laatste voeg je de cacaopoeder toe en meng je dit weer door elkaar. Niet te hard roeren, dan ligt je keuken meteen onder de cacao want het stuift lekker op (ik spreek uit ervaring). Ik heb vervolgens het mengsel overgegoten in een ander bakje omdat mijn bakje wel erg vies was geworden van het enthousiast roeren. Vervolgens stop je je mengsel, met bakje en al, in de magnetron. Twee minuutjes op 900 watt en het cakeje is klaar! Mocht je het vervelend vinden om een magnetron te gebruiken, in verband met straling, dan kun je het cakeje bakken in de oven op 200 graden voor ongeveer 12-15 minuutjes.


En klaar is het cakeje! Hij is echt heel erg lekker, smaakt lekker naar chocolade en vult ontzettend door de banaan, havermout en ei. Je zit echt wel een paar uur vol van dit cakeje. Ik heb hem nu twee keer gemaakt en heb de tweede keer wat meer honing toegevoegd zodat het wat zoeter werd. Gaan jullie het cakeje maken? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' - Youtube

24 opmerkingen
  1. oooh klinkt goed rosh,
    en easy peasy!
    liefs,
    denise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me super lekker! En wat makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Supermakkelijk en het lijkt me echt heeerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Vooral lekker als tussendoortje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had nog geen trek in chocolade.. maar nu wel!! Haha ziet er super lekker uit! x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh een gezond chocoladecakeje, dat klinkt niet verkeerd! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt lekker en super makkelijk! Ik sla hem in ieder geval op, misschien heb ik dit weekend even tijd (:

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me echt heel lekker! :) Hoe goed proef je de honing?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen een keer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit ziet er echt heel lekker uit! Wil dit zeker gaan proberen! x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat klinkt goed! Ik heb ooit eens een keer een magnetroncakeje gemaakt en die was toen echt niet te eten, dus hopelijk lukt deze dan beter! Ga het zeker een keertje proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had de ongezonde variant eens gemaakt en dat was toen compleet mislukt.. Hahaha! Deze ging bij mij in een keer perfect!

      Verwijderen
  12. Ziet er echt heerlijk uit!

    xx Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Denk wel dat ik dit eens ga uitproberen! Leuke post en blog.
    Ik volg je nu via GFC!

    http://fashionoase.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh god, dat ziet er suuuper lekker uit!
    Ga ik echt eens proberen binnenkort :)

    Liefs, Liese

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Niiice! Heb je wel eens gehoord van gezond bananen ijs :P? Bevroren banaan in de blender + beetje amandelmelk, ZO LEKKER! xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lijkt me heerlijk en vooral lekker snel! De honing moet er heerlijk bij passen, het maakt het lekker en zoet! Waarin heb je het trouwens gebakken, gewoon een vormpje?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gewoon in het bakje waar je het ook in maakt, in de magnetron! In de oven moet je een bakje gebruiken die geschikt is voor de oven :-)!

    BeantwoordenVerwijderen