PERSONAL | Een fotoboek maken van je vakantie!

donderdag 26 februari 2015


Het is halverwege februari en het is nog wel even winter. Veel mensen zitten in een winterdipje en kijken onwijs uit naar de lente en natuurlijk de zomer. Ik zelf heb niet zo erg veel last van een dip, maar kijk wel onwijs uit naar de zomer en natuurlijk mijn zomervakantie naar Florida. Om de vorige vakantie weer even op mijn netvlies te krijgen bedacht ik om maar eens te beginnen aan mijn vakantieboek. Ik vond het erg leuk om dit nog op de ouderwetse manier te doen, omdat ik vind dat je er dan veel meer mee bezig bent. Foto's bestellen (een hele boel natuurlijk), een boek kopen en lekker knippen en plakken.


Ik heb van geen van mijn eigen vakanties ooit een fotoboek gemaakt, maar ik vond de eerste keer Amerika toch wel erg speciaal. Ik schoot tijdens die vakantie onwijs veel foto's en het was dan ook erg lastig om een selectie te maken. Ik kocht het fotoboek bij de Hema voor 3 euro en bestelde online ergens goedkoop foto's. Wel even een tip: kijk even naar de maat van de foto's, het kan zijn dat foto's van maat verschillen als je ze bijvoorbeeld met je telefoon en je normale camera hebt gemaakt. Ik had foto's met mijn iPhone, GoPro en Canon spiegelrefllex gemaakt en die hebben andere afmetingen. Je kunt natuurlijk bijknippen, maar het is toch handig om te weten!


Als je alles binnen hebt kun je lekker aan de gang. Met een schaar en fotolijm (ja ik raad fotolijm echt aan, dat kun je heel makkelijk weer netjes weghalen) kun je aan de gang. Je kunt ook van die fotohoekjes kopen, maar die zie je wel ietwat zitten. Ik vind het zelf mooier om fotolijm te gebruiken. Natuurlijk kun je daarna helemaal los op je decoraties. Je hebt op internet talloze voorbeelden van photocraft boeken, mensen die helemaal los gaan. Ik heb voor nu nog even alle foto's netjes opgeplakt en wil het later zeker gaan opfleuren! Willen jullie het eindresultaat zien (hoewel ik inschat dat het nog even duurt, hihi)? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

16 opmerkingen
  1. Wat een super leuk idee, ik vind zelfgemaakte fotoboeken toch net even iets leuker! <33

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk idee! Zelfgemaakte fotoboeken zijn toch een stuk leuker dan digitale. Zelf lekker plakken en versieren. Ik ga er binnenkort ook een aanschaffen ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaa, zelfgemaakte fotoalbums zijn leeeeuk! Ik heb dat 2 jaar terug ook gedaan. Het boek werd 2x zo dik, maar was wel enorm gaaf. Ik moet t eigenlijk nog eens gaan doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook mijn probleem schat ik, heb veel te veel foto's ten opzichte van bladzijdes.. Haha!

      Verwijderen
  4. Fotoalbums zijn zo ontzettend leuk! Ik maak er eentje van elk jaar. Het is zo leuk om dat eens door te bladeren. :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi zeg die foto's van je foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super leuk! ik heb alleen nooit de zin om te beginnen knippen en plakken dus ik koop mijn fotoboeken online haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het boek ligt bij mij nu ook even stil, maar het is een proces (haha) en het hoeft gelukkig niet met haast af! :-)

      Verwijderen
  7. heel erg leuk en creatief!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ah super leuk om te doen! Het voelt wel een stuk 'echter' dan een normaal fotoboek denk ik, vooral omdat je er zo lang mee bezig bent! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat als je het allemaal versierd hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er leuk uit! Ik vind een echt fotoboek veel leuker dan digitale foto's op je computer, vandaar dat ik ook foto's maak met analoge camera's. Tof zeg, naar Florida!

    BeantwoordenVerwijderen