PERSONAL | Photodiary week 52

zondag 28 december 2014


Het jaar is nu echt bijna voorbij en aanstaande woensdag gaan we weer knallend het nieuwe jaar uit (althans, als we dan nog vuurwerk mogen afsteken). Afgelopen week stond in het teken van Kerst, veel eten en cadeautjes. Ik geniet altijd van Kerst, lekker samenzijn met mensen en genieten van lekker eten en drinken zonder al te veel aan je dieet te denken, boeiend! Voordat Kerst begon zijn mijn vriend en ik nog lekker een dagje naar Den Haag geweest om wat kleinigheidjes te kopen voor onder de boom. Kerst vierde ik eigenlijk drie dagen maar gelukkig is het nu weer wat minder druk en lig ik languit op de bank. Benieuwd naar de rest van de week en natuurlijk de foto's?


Ik begon de week al met het eetfestijn en wat maakt het ook uit. Afgelopen week stond in het teken van eten, dus waarom niet gelijk de hele week? Ik wilde al heel erg lang eens een keer deze koekjes maken. Komen ze je bekend voor? In Nederland zie je ze niet zoveel, maar in Amerika wel. Het zijn gingerbreadcookies. Letterlijk vertaald, gemberkoekjes. En het recept wekte nogal mijn verbazing omdat ik niet verwacht had het te lusten. Gember, nootmuskaat en kaneel gingen er bijvoorbeeld in, rare combi toch? De koekjes zijn in ieder geval heel erg goed gelukt en ze waren ook nog eens heel erg lekker! Volgend jaar zeker weer.


Op dinsdag was ik model voor een meisje die ik ken. Ze volgt een stylingopleiding en moest haar eerste echte opdracht doen. Compleet met visagie, fotograaf en natuurlijk een model. De bedoeling was om een kunstwerk na te maken en dat is aardig goed gelukt! Dit is een van de shots die ik alvast heb gekregen en ik ben superbenieuwd naar de rest. Het was in ieder geval leuk om te doen! - En oh het werd deze week echt een stuk kouder, brrr! Inpakken geblazen. Dikke sjaal om en een extra warme jas aan, zo is het nog een beetje uit te houden. 


Woensdag gingen mijn vriend en ik naar Den Haag. Het was gekkenhuis, want het was 1 dag voor Kerst en natuurlijk Kerstavond. 30% van alle Nederlanders ging op Woensdag nog even snel inkopen doen, en wij hoorden daar dus bij. Gelukkig hebben we alles kunnen scoren en zijn we nog even naar het Binnenhof geweest! Bijzonder om dat een keer gezien te hebben.


In Den Haag zit ook een Bijenkorf en die staan er om bekend om prachtige versiering te hebben tijdens de Kerstperiode. De winkel zelf is voor mij echt onbetaalbaar, maar we zijn wel even naar binnen geweest om lekker te kijken. Bij de ingang stond de Kerstman met zijn slee en middenin de winkel stond een gigantische Kerstboom die nog net niet het dak van het filiaal raakte, prachtig toch?


En toen was het tijd voor de Kerstgekte! Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna geen foto's heb gemaakt omdat ik echt optimaal aan het genieten was. De foto's hierboven zijn van Kerstavond. We aten toen vooraf ragout, als hoofdgerecht varkenshaas met knolselderijstampot en als nagerecht een ijstaart met opgeklopt eiwit! Eerste Kerstdag was ik bij mijn familie en Tweede Kerstdag bij de familie van mijn vriend. Ik heb ook wat kleinigheidjes gehad, wat ik uiteraard later laat zien!

Wat ik nog even kwijt wil (ik weet niet wat jullie mening erover is en ben er benieuwd naar) is dat ik me onwijs verbaas over de hoeveelheid cadeautjes die worden gegeven tijdens Kerst. Waarom is het nodig om elkaar tassen te geven van Gucci, Louis Vuitton en Micheal Kors, wat is het nut om elkaar een Playstation 4 of Xbox One te geven? Het lijkt wel of mensen elkaar alleen maar dure cadeaus geven om het vervolgens te kunnen delen op social media. Mijn hele tijdlijn stond vol met hele dure cadeaus en ik vroeg me af waarom mensen dit doen? Wat is jullie mening hierover? Zeggen jullie van: wanneer je het geld hebt, waarom niet? Of denken jullie er anders over? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

15 opmerkingen
 1. Dat van die dure cadeaus ben ik helemaal met je eens! Wij doen wel altijd cadeautjes, maar meer voor de gezelligheid en omdat we het leuk vinden om iets voor elkaar te kopen, maar daar zitten zeker geen cadeaus van €300 bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke photodiary! Wat gaaf dat je model mocht staan. Dat lijkt me echt leuk! Oh en ik kreeg vroeger meestal een film met kerst. Niet zo'n duur kado dus. Ik ben ook iemand die niet eens een merk zou vragen met kerst. Misschien dat dat ook scheelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed zo dat je weinig foto's hebt gemaakt met kerst. Dan heb je het volop beleefd! Ik moet ook echt slikken van al die dure cadeaus. Ook wat stelletjes elkaar geven! Gewoon meer dan 100 euro aan een cadeau uitgeven. Misschien komt het omdat ik een arme student ben, maar ik heb niet eens zoveel geld voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's!
  Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen zo'n dure cadeaus geven... Niet dat ik jaloers ben, mensen doen wat ze willen :D voor mij draait het om de gezelligheid en ik heb er ook gewoon het geld niet voor. Bij mijn mama geldt een budget van 50 euro, dan kiezen we zelf wat uit en krijgen we het pas op kerstavond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Die koekjes zien er goed uit zeg, echt alsof ze uit een tijdschrift komen! Heel leuk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je koekjes zijn geweldig gelukt! Tja.. wij doen geen cadeaus met kerst. En van mij hoeft het ook allemaal niet zo duur en uitgebreid.. ik heb daar niet zoveel mee. Het was mij trouwens niet echt opgevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's en die koekjes, jum!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie modellen foto! En wat zijn je koekjes goed gelukt. Dure cadeaus zijn echt niet nodig, het gaat toch om de gezelligheid?

  Liefs,
  Nadeche

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die koekjes zien er super uit! Ik dacht ook altijd dat ik ze niet lekker zou vinden, maar misschien dat ik ze toch eens ga proberen! :) En over de cadeaus, ik ben het met je eens. Ik vind dure cadeaus ook onzin. Ik zou het ook veel leuker vinden als iemand door het jaar heen me een keer spontaan verrast met een leuk (klein) cadeautje, dan op kerst omdat het dan 'gepast' is. Voor mij gaat het ook om het idee achter het cadeau en niet om het cadeau zelf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke photodiary! Ziet er uit alsof je het super leuk hebt gehad afgelopen week. Mijn mening over luxe kerstkado's is niet heel erg zwart-wit. Ik vind het persoonlijk een beetje aan het geval liggen. Ik geloof heel sterk dat kerst gaat om het idee achter het kadootje. Dus dat je laat zien dat je er moeite voor hebt gedaan/dat je er over hebt nagedacht waarmee je iemand blij kunt maken. Dan maakt het wat mij betreft niet uit of dat een duur kadootje is of een minder duur kadootje, als het maar leuk is. Ik vind niet dat het moet gaan om de prijs van een kado. Dat ik een duur kado niet afkeur is omdat ik uit ervaring weet dat je ook in de winkel kunt staan en enthousiast kunt worden van iets ,wat dan erg duur blijkt te zijn. Ik koop het dan omdat ik het leuk vind om te geven, niet omdat ik wil pronken met geld oid. Maar nogmaals, met liefde gebakken koekjes of een handcrème vind ik net zo lief!

  FLOURISHING FIT . COM

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk overzicht!
  Ik heb dit jaar van mijn moeder ook een duur cadeau gekregen voor kerst en voor mijn verjaardag. Ze vond dat nuttiger dan allerlei kleine cadeautjes wat uiteindelijk ook op een duur bedrag uitkomt. Dus vandaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat tof dat je model bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen