SPORTY | Update Kayla Itsines, vandaag start week 7!

maandag 15 september 2014


Wow, terwijl ik dit berichtje typ heb ik onwijze spierpijn. Afgelopen vrijdag deed ik een full body workout met de, op eerste oog, onmogelijke oefeningen. Gelukkig heb ik ook weer week 6 overleefd en kan zeggen dat ik nu happy begin te worden met de verandering van mijn lichaam. Sommige mensen zeggen dat ze er niet veel van zien, terwijl anderen juist heel erg onder de indruk zijn. Gelukkig zie ik het zelf, daar ben ik het meest blij mee, zo kan ik zien dat het harde werken wordt beloond! Vandaag laat ik weer wat progress foto's zien want vandaag start week numero 7!

Allereerst wil ik even zeggen dat ik deze foto's plaats om jullie te laten zien hoe mijn lichaam veranderd door het gebruiken van de guide van Kayla. Ik ben niet ontevreden met mijn lichaam en ben ook niet onzeker om deze foto's aan jullie te laten zien. Ik vraag niet naar een mening over mijn lichaam. De rede dat ik train is om sterker en gespierder te worden en niet om af te vallen of nog slanker te worden. Ik hoop uiteraard dat jullie dit begrijpen en ik geen nare reacties krijg! :-)


Dit waren de foto's van vorige week. Althans, van week 4 én 5. Ik heb mijn kamer wat veranderd waardoor mijn spiegel op een andere plaats staat. Ik heb vanaf deze week besloten om mijn spiegel voor het raam te zetten voor het maken van foto's. Zo heb ik het meest duidelijke licht en zal alles het beste zichtbaar zijn. Het licht ziet er dus weer ietsjes anders uit waardoor het resultaat ook anders kan lijken, maar ach! *Tromgeroffel* de foto's van week 6:


Deze week was iets anders dan normaal. Normaal waren mijn benen op maandag aan de beurt maar deze week begonnen we met armen en buikspieren. Toch weer even heel wat anders, zodat je lichaam weer even een schop krijgt en je niet constant hetzelfde doet. Er zaten wat nieuwe oefeningen bij zoals 'Drop push ups' (klik) en 'Bent leg raises with hip lift' (klik). Ik vind het altijd leuk als er weer wat nieuws is, maar soms ik het weer even zoeken hoe je het moet doen. Ik zie mensen namelijk zo vaak iets fout doen in houding, dat probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Nieuwe oefeningen doe ik daarom vaak voor de spiegel zodat ik goed kan letten op houding en uitvoering! 


Vrijdag was denk ik de zwaarste workout tot nu toe voor mij, het zweet droop letterlijk van mijn gezicht af (smakelijk, yes). Ik had het bloedheet en ik hoorde mijn hart door mijn hele lichaam gigantisch kloppen. Goed teken! Het ging, ondanks dat het zwaar was, wel erg goed. Op vrijdag zaten er ook weer wat nieuwe oefeningen bij: 'Tuck jumps' (klik), 'Broad jump burpees' (klik) en 'Split squats' (geen filmpje kunnen vinden). Bij het zien van deze oefeningen was ik toch wel erg bang dat dit niet zou lukken. Ik heb ervoor gekozen om de tuck jumps niet te doen, in verband met dat ik mijn heup niet opnieuw wil blessuren en dit best zorgt voor flinke klappen. In de plaats daarvan ben ik 2 minuten gaan touwtje springen om mijn hartslag hoog te houden. De split squats waren even wennen, omdat je best een klap maakt op die step, maar gingen wel goed. En als laatste de gevreesde jump burpees. Ik had eerste even wat filmpjes gekeken zodat ik wist wat ik moest doen. In de sportschool gingen ze verassend goed, op een paar keer omvallen na. Ik kan je wel vertellen dat mensen me heel erg aankeken toen ik zo aan het springen was in de sportschool, hahaha! Het zal er vast apart uitzien.. 


En dat was mijn week 6 alweer. Nieuwe oefeningen en ontzettende spierpijn, dat betekent dat het weer ietsje zwaarder is geworden dus dat mijn lichaam druk bezig is met sterker te worden. Ik doe de laatste tijd ook wat krachttraining erbij, vaak na mijn training van Kayla. Ik heb een smalle bouw, maar tijdens het sporten wordt dat nog iets smaller zodat ik niet al te smal en droog wordt. Ik train daarom schouders, rug, biceps en triceps om mijn bovenste gedeelte van mijn lichaam iets sterker en breder te maken! Zijn er toevallig al meiden begonnen dankzij mijn updates? Ik ben benieuwd! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

16 opmerkingen
 1. Dankzij je updates ben ik erg aan het twijfelen om ook te beginnen! Je ziet er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow je gaat het verschil echt steeds beter zien. Goed bezig meis! Ik moet me soms echt motiveren de workout te doen, want vind het zelf niet de leukste workouts. Haha heb ook het idee dat bij jou de weken voorbij vliegen en ik begin vandaag pas aan week 3! haha x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn weken vliegen ook voorbij voor mijn gevoel! Succes met week 3! :-)

   Verwijderen
 3. Ik zie de laatste tijd steeds meer mensen meedoen met Kayla's guide. Lijkt me het proberen waard! Waar heb je de guide gekocht en hoe duur was die? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed, Rosh! Je ziet er top en fit uit! Ik zie deze work-out nu zo vaak voorbij komen dat ik ook begin te twijfelen of ik eraan wil beginnen. Aan de ene kant kan ik het echt gebruiken, maar aan de andere kant ben ik bang dat ik het niet vol kan houden vanwege motivatiegebrek.

  Vind het echt knap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Pris! Het is best aanpoten ja, in combi met studie is het best pittig! :-)

   Verwijderen
 5. Je kunt het steeds beter zien! En ik ben vandaag begonnen dankzij jou natuurlijk! Gaat nog pittig worden haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke update weer! Voor mij begint nu week drie, en ook meteen de week dat ik het wat meer ga doen - ik ben nu twee weken bezig en dat waren gewoon gekke weken in tijd indeling.. Vanaf deze week dus alle dagen dat moet de workouts doen - zal wel spierpijn worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof om te zien dat je al zo ver bent! Ik ben net tien minuten klaar met de eerste workout, ik ben heel benieuwd hoe de rest me gaat bevallen. Het zweet loopt in ieder geval van mijn hoofd af, dus effectief was het zeker!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen