EVENT | By LouLou HQ opening en bloggers tea

donderdag 29 mei 2014

Een paar jaar geleden raakte Floor van de Water werkeloos. Wat moest ze nu dan weer? Na maanden naar een nieuwe baan te hebben gezocht besloot zij om voor haarzelf te beginnen en daar zijn we (ik in iedergeval) haar erg dankbaar voor. Zij bedacht het merk By LouLou. Met haar voorliefde voor Parijs schoten de ontwerpen uit haar handen. Van klein kamertje naar kantoor en van kantoor naar een nóg groter kantoor. Ondertussen vulde het straatbeeld zich langzamerhand met haar merk. Gister was ik aanwezig bij de opening van haar nieuwe kantoor en liet ze de high summer collectie zien. Onder het genot van een high tea vertelde Floor haar verhaal over het onstaan van het merk By LouLou.


By LouLou is het meest bekend om de zogenaamde SLB's: de smart little bags. Smart zijn ze zeker, over elk detail is nagedacht. Floor wilde graag de mogelijkheid hebben om een smartphone en portemonnee makkelijk mee te nemen zonder daarvoor een tas mee te slepen. Ze zocht zich rot maar kon niks vinden wat aan haar eisen voldeed en besloot ze om dit zelf te gaan ontwikkelen. De SLB's zijn praktisch ingericht. Je hebt genoeg ruimte voor pasjes, een pasfoto, briefgeld en muntgeld. Op de voorkant zit een extra vakje, precies groot genoeg voor je smartphone. Wanneer je dit vakje openmaakt zit daar ook nog eens een handig spiegeltje verstopt. Aan de andere kant zit nog een extra vakje, waarin je bijvoorbeeld bonnetjes kunt bewaren. Als je dus even snel een boodschap moet doen kun je alleen je portemonnee meenemen en daar óók je smartphone in bewaren.

Floor haar voorliefde voor Parijs is terug te vinden in de producten. Zo heeft ieder product een eiffeltorentje als bedel en bevat elk product van binnen een typisch Frans behang patroontje. Dit kun je hier zien: klik! Gister konden wij overigens ook genieten van typische Franse hapjes zoals macarons, helemaal in stijl! De theekopjes zijn overigens van de oma van Floor, schattig he?


Ondertussen bestaan er niet alleen portemonnees maar ook tassen, telefoonhoesjes, pasjeshouders, clutches, sieraden en zelfs een speciaal mini tasje voor je sleutels. Zo kunnen je sleutels geen krassen achter laten op je telefoon die toevallig los in je tas zit. Alle producten zijn gemaakt door leer en worden door Floor zelf uitgekozen. Een of tweemaal per jaar pakt ze haar spullen en vertrekt ze naar Italië om de mooiste leersoorten te vinden. De portemonnees worden overigens op een eerlijke manier in India geproduceerd, waar alle werknemers eerlijk betaald krijgen en verzekerd zijn (wat redelijk uniek is in India). Er is dus geen sprake van kinderarbeid of nare werkomstandigheden, altijd een pluspunt van een merk!


Ik vond het erg leuk om de geschiedenis achter dit merk te horen, helemaal omdat ik laatst toevallig een SLB van mijn zus kreeg! Na de high tea mochten wij rondkijken op het hoofdkantoor en foto's maken van de producten. Erg inspirerend om de werkplek te zien en rond te kijken. Om 16:00 werd het nieuwe kantoor officieel geopend en mocht iedereen een kijkje nemen. Ik moest helaas ietsje eerder weg dus heb de officiële opening niet bij kunnen wonen. Ik ging niet met lege handen naar huis en ik laat jullie later zien wat ik kreeg! Ik wil Floor van By LouLou bedanken voor deze ontzettende geslaagde en superleuke middag! Kenden jullie By LouLou al? Ik ben benieuwd! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' - Youtube

16 opmerkingen
 1. Wat leuk! Erg leuk en interessant om te lezen, leuk dat je bij de opening was. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik wil die hele groene set met hartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super tof merk! Ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een mooie items! Tof dat je er bij was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel leuk (en lekker!) uit! Ben heel benieuwd naar wat je hebt gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel leuk uit! Die macarons zien er ook top uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, leuk dat je erbij mocht zijn! En je hebt mooie foto's geschoten! Ik ken het merk.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk event! Het sfeertje ziet er super gezellig uit! Ik ben benieuwd naar de inhoud van de goodiebag! :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat er leuk uit, die theekopjes zijn schattig <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super tof om nu te weten hoe het begonnen is en de rest van de geschiedenis !
  xo Lyn
  www.blondebutterflies.blogspot.com
  www.

  BeantwoordenVerwijderen