WISH | Ik vraag om jullie hulp!

maandag 30 december 2013

Ik zit met een (luxe)probleempje. Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, een Canon 1000D. Een instapmodelletje met simpele bedieningsfuncties. Het is nu drie jaar later en ik ben toe aan iets nieuws. Zoals jullie eerder al lazen, wil ik ook beginnen met het maken van filmpjes, en mijn huidige camera kan dit niet. Al maanden ben ik internet af aan het speuren naar dé perfecte camera voor mij, maar ik ben een ontzettende twijfelaar. Uiteindelijk besloot ik om voor de 700d te gaan, maar nu twijfel ik toch weer en ik hoop dat iemand mij misschien kan helpen/adviseren.
600D & 700D, CANON.

In ieder geval: ik wil gaan filmen en fotograferen, uiteraard in hoge kwaliteit. Ik wil een uitklapbaar schermpje zodat ik mijzelf kan bekijken tijdens het filmen en het maken van foto's. Als laatste wil ik graag dat het filmen zonder al te veel poespas gaat: de 600d moet je handmatig scherpstellen terwijl de 700d dit automatisch doet (tijdens het filmen). Normaal maakt een camera geluid wanneer hij scherpstelt, maar ze beloven bij de 700d, vanwege een speciale 'STM' lens, dat dat niet het geval is. Ik wil graag dat als ik in een video een product laat zien, dat de camera scherpstelt op het product. Nu kan ik helaas de camera niet testen voordat ik deze koop, ik ben al langs verschillende winkels gegaan maar elke keer word ik aangedrongen tot een koop door een verkoper waar ik eigenlijk niet zoveel zin in heb of ik heb een verkoper met 0 verstand van zijn producten. Nu kunnen jullie natuurlijk ook niet voor mij de keus kunnen maken en dat verwacht ik ook niet, maar ik zou graag jullie advies/ervaringen willen horen, wie van jullie heeft de 600d of juist de 700d en wat zijn de positieve en negatieve punten aan de camera? Jullie zijn tevens (de meesten) ook bloggers, dus jullie zijn op dit moment mijn beste optie om het aan te vragen! Ik hoop dat jullie mij uit dit (luxe)probleempje kunnen krijgen en het niet vervelend vinden dat ik om jullie advies vraag! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' -

15 opmerkingen
  1. Hee hoi! Ik had dit probleem zelf ook eigenlijk, maar heb de 700D nooit in overweging genomen, de 60D overigens wel. Zover mij altijd al bekend is geweest zijn spiegelreflex camera's niet in staat automatisch te focussen op dingen, ik heb wel veel research gedaan en ik weet overigens dat een paar bekende bloggers de canon 600D ook in hun bezit hebben, en deze kom ik ook vaker tegen dan de 700D (lifesplash en zoella hebben de 600D), zelf heb ik nog niet uitgebreid gefilmd met de 600D maar de kwaliteit van foto's en de omgang ervan is iig al super! Zover ik kon zien met filmen ging dit eigenlijk ook allemaal prima, het enige nadeel is dat hij niet opnieuw op dingen focust als je iets dicht erop houdt, maar ik vraag mij af of de 700D hier wel in staat toe is... Ik hoop iig dat je hier iets aan hebt en succes! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie inderdaad dat de 700D dit wel kan, technologie goes fast! Maar als je echt graag wilt filmen en toch enigzins makkelijk dan is de 700D natuurlijk wel handig hiervoor, nou zou mij de prijs hiervan hebben tegengehouden en als ik filmpjes zie gemaakt met de 600D is het denk ik met wat handigheid hier ook wel mee te doen. Iig, succes ermee! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, indeed! Dat is ook de rede waarom ik twijfel, omdat de 700d het wel beloofd te kunnen, maar helaas kan ik het niet testen of het echt zo is! Ik heb gelukkig de kans om met persooneelskorting te scoren bij een winkel dus om de prijs gaat het mij niet zo heel erg. Dankjewel voor je reactie in ieder geval, fijn!

      Verwijderen
  3. Mooie camera's, ik heb van deze 2 geen ervaring. Zelf heb ik de nikon d3100, ook een héle fijne spiegelreflex camera. Hier zit alleen geen klapscherm in. Wel kun je er goed mee filmen en kun je volgens mij instellen op automatisch focussen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb zelf ook gekeken naar een Nikon! Maar na wat reviews heb ik toch besloten bij Canon te blijven! Ieder zijn merk! Dankjewel voor je reactie!

      Verwijderen
  4. Ik heb eerlijk gezegd niet zo veel verstand van canons, maar ik denk dat het het slimst is om je te laten adviseren in een fotografie winkel! Zij hebben er uiteindelijk toch het meest verstand van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt hoor Eline! Ik ben al naar heel wat winkels geweest maar word eerlijk gezegd niet echt goed geholpen. Ik ben ook al naar een fotografiewinkeltje geweest maar deze heeft me ook niet erg goed geholpen. Alles draait tegenwoordig om verkoop, heel jammer! Dankjewel voor je reactie in ieder geval, dat waardeer ik!

      Verwijderen
  5. Ik heb zelf de Canon 600D, nu alweer (ik denk) 5 maanden en ik ben nog nooit zo tevreden geweest met een camera. Hiervoor had ik ook een Canon maar lang niet zo fijn als deze. Hij is heel fijn in gebruik, je kan hem makkelijk zelf helemaal instellen (met licht en sluitertijd etc) en filmen is ook heel fijn door het uitklap schermpje. Het uitklap schermpje is ook makkelijk met de zelfontspanner, die gebruik ik zelf vaak voor school op dit moment. Ik heb verder geen verstand van de 700D maar de 600D is een echte echte absolute aanrader!
    Ik zou het onderzoeken via internet, in een fotografie winkel kreeg ik persoonlijk heel slecht advies. Tenzij je misschien een kleintje hebt in de buurt waar mensen staan met een passie voor het vak, maar ik kreeg bij een fotografie winkel echt vreselijk advies. Het ging ze vooral om het kopen van de nieuwste en de duurste, die man heeft me zelfs uitgelachen dat ik een Canon wilde hebben! Belachelijk vond ik het. Ik raad je dan ook aan om gewoon via internet een beetje te onderzoeken, of op deze manier reacties af te wachten op je blog!
    Zelf weet ik dat een heleboel andere bloggers ook gebruik maken van de 600D. Simpelweg omdat het een hele hele fijne camera is! Als je nog meer vragen hebt, stel ze maar! Ik hoor het graag. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een antwoord! Dankjewel! Ik heb nog eens een hele dag op internet gespit, want ik heb zelf ook slechte ervaringen bij een fotografiewinkel hier in de stad. Belachelijk dat jij die ervaring ook zo hebt gehad. Uitgelachen worden om de keuze van een Canon is natuurlijk niet oké! Ik ga er nog even over nadenken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Pfff, ik heb geen idee!

    Ik vind spiegelreflex camera's sowieso te veel gedoe, daarom heb ik liever een systeem camera :p



    www.style-chameleon.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb zelf een Canon 70D
    Er zit ook wifi in en filmen is er perfect mee. Er zit een schermpje in waar je hem mee kunt draaien (:

    Liefs,
    Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik lees even mee ;) Ben hard aan het sparen voor een spiegelreflex, gebruik nu nog een gewone digitale camera maar de kwaliteit is echt slecht.. kan je helaas dus niet adviseren :(

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige producten. Ik heb zelf de 600D en hij werk uitstekend, ook video's in hoge HD kwaliteit. Succes met je keuze maken. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou voor de 600D gaan, simpelweg omdat heel veel deze hebben en je er dus vanuit kan gaan dat het goed zit! En de lenzen doen het 'm vaak ook he ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de 700d, allemaal bedankt voor het antwoorden!

    BeantwoordenVerwijderen