HOW TO | Inpakken voor vakantie (handbagage)

dinsdag 21 oktober 2014


Zoals jullie ongetwijfeld hebben gelezen op mijn blog, ben ik op dit moment op vakantie in Florida. Ik hoop op het moment dat ik dit schrijf (zondagavond) dat mijn vlucht voorspoedig is gegaan en dat ik tevreden met al mijn bagage veilig ben aangekomen. Nu is bagage altijd iets lastigs, althans dat vind ik. Mijn koffer is niet zo spannend, die is redelijk leeg. Ik ben van plan om daar zoveel te kopen dat ik die ruimte wel nodig heb in mijn koffer. Nu is het best een lange vlucht en vind ik handbagage belangrijk. Daarom deel ik vandaag met jullie wat spulletjes die handig zijn om bij je te dragen als je een lange vlucht hebt! Mijne duurde overigens 11,5 uur en daarna nog 1,5 uur.. Oei, een lange tijd om te vermaken!


De belangrijkste spulletjes wil je graag bij elkaar houden. In mijn geval is dit mijn portemonnee, paspoort en mijn oordopjes (omdat deze anders verdwaald raken in het kleine koffertje). Natuurlijk hoort hier ook de boardingkaart bij, maar deze krijg ik pas op Schiphol zelf. Ik heb gekozen voor een klein tasje die ik eventueel om mijn schouder kan doen, zodat ik de belangrijkste spulletjes dicht bij mij draag. Wanneer je gaat vliegen kun je dit tasje in het koffertje doen.


Iedereen heeft natuurlijk cosmetica bij zich. Belangrijke spulletjes die je tijdens het vliegen echt niet wil missen. Het is belangrijk dat je vloeibare cosmetica niet meer bevat dan 100 ml. Dit is per stuk en niet totaal. Al je spulletjes moeten in een doorzichtig hersluitbaar zakje. In mijn handbagage zit een kleine deo, een handgel, een dagcreme, lippenbalsem en vaseline. Er zit ook nog een vijl in, maar dit is natuurlijk niet vloeibaar en hoeft ook niet in dit zakje. Ik heb het zakje gekocht bij de HEMA.


Ik heb gekozen om mijn laptop mee te nemen op vakantie. Niet met de intentie om te gaan bloggen daar, absoluut niet, want ik wil genieten van mijn vakantie (hihi), maar om mijn foto's elke dag op te gooien. Ik ga waarschijnlijk erg veel foto's maken en wil niet dat ik met meerdere geheugenkaartjes moet rondlopen met de kans dat ik er eentje verlies. Mijn laptop is dus mee als trouwe back-up en natuurlijk kan ik er tijdens het vliegen ook wat filmpjes op kijken. Natuurlijk gaat mijn telefoon ook mee in mijn handbagage! 


En dan het vermaak, dat moet wel als je zolang gaat vliegen. Ik heb ervoor gekozen om mijn kleurboek lekker mee te nemen, niet handig met turbulentie, maar misschien wel heerlijk afleidend! Ik kan thuis uuuuuren achter elkaar kleuren en als ik dat ook in het vliegtuig kan vliegt de tijd hopelijk voorbij. Verder heb ik de Quests bewaard van de afgelopen maanden die ik lekker door kan bladeren! 


In mijn handbagage gaan natuurlijk ook mijn waardevolle cameraspulletjes. Ik neem mijn GoPro mee  met alle bijbehorende accessoires en neem ook mijn opladers mee. Wat handig is in je handbagage is ook een stekkertje voor in het buitenland, mocht je ergens je telefoon willen opladen kan dat met dit tussenstukje! Natuurlijk neem ik ook mijn Canon camera mee, maar deze staat niet op de foto. Ik neem overigens ook al mijn lenzen mee zodat ik kan afwisselen op vakantie.


En nog een tip om als laatste tussen de rest van je spulletjes te stoppen. Een leeg flesje. Je kunt een volle kopen, deze opdrinken of leeggooien en meenemen. Vaak mag je na de security aan de gate op het vliegveld nog naar het toilet, daar kun je dat flesje gewoon vullen. Je mag namelijk geen gevuld flesje door de security doorlaten. Zo heb je toch water! Als laatste is voor mij een must om oordopjes mee te nemen, ik slaap er thuis ook mee en vind het heerlijk om, als ik ga slapen, me af te sluiten voor alle geluiden. Tijdens een lange vlucht ideaal! Wat vinden jullie nou echt een must om mee te nemen als handbagage? Reizen jullie trouwens liever met een handbagagekoffertje of gewoon met een grote tas? Love, Roshelle. 

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

7 opmerkingen
 1. WAT SLIM! Dat lege flesje! Super handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi nice :)
  kisses
  I have a new worldwide giveaway in the blog!!

  NEW POST: 100 EUROS GIFT CARDS WORLDWIDE GIVEAWAY
  http://showroomdegarde.blogspot.com.es/2014/10/nak-online-branding-giveaway.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele fijne tips en nog een hele fijne vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superleuk artikel :)! Je neemt ook echt leuke dingen mee in je handbagage. Eigenlijk heb ik nooit ver gevlogen. Maar ik zou wat muziek willen hebben en ook wat tijdschriften of een boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele goede tips! De keren dat ik met het vliegtuig ben gegaan was het enige wat ik mee had handbagage, dan moet je wel proppen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. AH wat leuk! Ik kreeg de tip van Diana om op je blog te kijken. Ik 'verhuis' over 1 maand naar Amerika! Maar ik heb nog niet echt veel plannen op de planning staan, dus dacht even een kijkje nemen op jouw blog! Oh en die boekjes kan je ook bij de Action halen! Dus dat ga ik morgen maar eens doen, haha. xx

  BeantwoordenVerwijderen