SPORTY | Bikini body guide van Kayla Itsines

dinsdag 19 augustus 2014


Jullie zien het goed! Er is een nieuw onderwerpje bijgekomen op mijn blog. Jullie kunnen het hierboven zien: sporty. Omdat ik nogal druk bezig ben met sporten sinds een paar weken, is het een beetje vanzelfsprekend dat ik dit ook op mijn blog plaats omdat mijn blog over mij gaat (en misschien steek ik jullie ook aan met het sportvirus, hihi). Ik ben in eerste instantie begonnen met sporten afgelopen september, toen ik startte met hardlopen. Na een flinke blessure te hebben opgelopen heb ik een aantal maanden niks uitgevoerd maar na overleg met de fysio was het toch echt de bedoeling om mijn spieren sterker te maken. Ik heb me daarom sinds een maand ingeschreven aan de sportschool en ben druk bezig, benieuwd waarmee? Lees dan even verder!


Een kleine greep van alle google afbeeldingen!

Ik begon eerst puur met krachttraining, vooral voor mijn benen, heupen en rug. Ik deed er af en toe ook een groeples bij om de 'core' te versterken (de basis van je lichaam: buik, rug en een deel van je billen en benen). Sinds twee weken ben ik nu met iets nieuws gestart. Ik ben begonnen met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Het is een guide in de vorm van een eBook die je 12 weken lang begeleid tijdens het sporten en ook begeleiding geeft bij je voeding.

Even kort uitgelegd. Je volgt dus 12 weken een schema waarin je 3 dagen in de week een workout doet. Op maandag doe je je benen en cardio, woensdag je buik en armen en op vrijdag een fullbody workout. In het boek staan de workouts precies uitgelegd aan de hand van plaatjes. Een workout bestaat uit 4 keer 7 minuten. Je doet het eerste rijtje met oefeningen 7 minuten lang, ook al heb je alles uitgevoerd, dan begin je gewoon weer opnieuw. Vervolgens doe je het tweede rijtje 7 minuten lang en daarna heb je een minuutje rust. Vervolgens doe je dit nog een keer. Vooraf is het overigens handig om even op te warmen door bijvoorbeeld van te voren te fietsen.

Dit is een voorbeeld van zo een schema. Je kunt hier zien dat alles duidelijk staat uitgelegd.

De dagen tussen de workouts moet je 45 minuten snelwandelen en in de laatste paar weken moet je ook nog hoog intensief trainen, bijvoorbeeld sprinten, rennen, sprinten etc. Je hebt ook een dag in de week waarbij je moet stretchen om je spieren lekker op te rekken. Ik zelf doe trouwens de oefeningen in de sportschool, omdat ik daar alles heb wat ik nodig heb. Je hebt bijvoorbeeld een bankje nodig, gewichtjes, een springtouw etc. maar ik denk als je creatief bent je het ook thuis kunt uitvoeren.

Dit is een schema die ik zelf heb gemaakt voor de 12 weken, lekker overzichtelijk en per dag afstrepen.

Voordat je aan de 12 weken begint maak je een foto, dit doe je van de voor- achter en zijkant en herhaal je elke week (aan het einde laat ik misschien wel de foto's zien). Mocht je ook echt afvallen, moet je je ook elke week wegen om precies te zien hoeveel er verandert aan je lichaam. Het boek is op internet te koop voor aardig wat geld, wil je een goedkopere variant, wees dan even creatief en gebruik google! :-) Kenden jullie het boek al en zouden jullie het leuk vinden om hier af en toe een update over te krijgen? Mochten jullie trouwens meer info willen, laat dan even een berichtje achter, want het is best een ingewikkeld verhaal! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

22 opmerkingen
 1. Ohhh handig dat schema! Ik wilde er ook aan beginnen maar vond t best veel werk nog.. ik begreep er in t begin dan ook geen drol van haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik wil hier zeker meer over lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me een interessant programma! Heel veel succes en ik zou hier ook wel meer over willen lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm als ik meer tijd heb vind ik het wel leuk, alleen dat snelwandelen spreekt me niet zo aan haha :) wil er wel meer over lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je dit doet! Ik ben nu bij week 10 en ben nog steeds even enthousiast als toen ik net begon. En gelukkig met resultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. misschien vind je het leuk om lid te worden van onze FB groep voor BBG gebruikers: https://www.facebook.com/groups/1502902773275704/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk om te lezen! En handig schema

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf! Echt nice om zo je lichaam te verbeteren x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kende het boek al aangezien Ik kayla op instagram volgden, maar ik vond het altijd nogal redelijk prijzig. Maar ik ben benieuwd naar de veranderingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoopte stiekem al dat je dit stukje zou schrijven! Ik volg Kayla al een tijdje via instagram en hoopte dat op een wonderbaarlijke manier de prijs van haar e-book naar nul zou dalen.. Maar helaas! Heb jij er creatief op gegoogled of ervoor betaald? Want ik vind het zo ontzettend prijzig, maar zo verleidelijk om het toch te kopen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superleuk, goed dat je zo lekker aan t sporten bent,
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er leuk uit! Ik volg zelf de blogilates app, ik heb filmpjes nodig anders lukken mij die oefeningen nooit haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel interessant Roshelle! Je bent super goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wauw, ben hier heel benieuwd naar! Wil zeker meer erover lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat handig! ik ben sinds kort ook weer begonnen met hardlopen en ben van plan om in september de Dam tot Damloop by night te gaan rennen :)

  liefs Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me echt leuk om te doen ook! Je bent goed bezig! x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vroeg me ook al af wat het precies inhield na de foto op instagram, leuk om dit te lezen! En knap zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja hier wil ik zeker meer over lezen! Het lijkt me nogal ingewikkeld..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zou je de schema's misschien naar mij door willen sturen ? Ik vind het allemaal erg lastig, ik heb de e-books gekocht maar ik snap er vrij weinig van, misschien dat het met die schema's toch nog net wat beter lukt !

  BeantwoordenVerwijderen