FOOD/SPORTY | Wat eet ik nou eigenlijk?

zaterdag 23 augustus 2014

Na het plaatsen van mijn artikeltje over Kayla Itsines met haar 12 weeks bikini body guide, ontplofte mijn totale blog in views. Ik kreeg er veel volgers bij op Instagram en kreeg ook meteen allerlei berichtjes. Ik hoop dat jullie veel info hebben kunnen halen uit het artikel van gister en daarom heb ik vandaag een nieuw artikeltje op mijn blog over mijn voeding. Ondanks dat ik de guide van Kayla heb voor de voeding, hou ik mij daar niet aan. Ik heb met de sportschool gekeken naar mijn voeding en heb samen met hun een goed schemaatje gemaakt. Mijn doel is namelijk niet om af te vallen en ik vind het schema van Kayla toch iets te weinig als je aan zoveel inspanning doet! Hieronder laat ik zien wat ik ongeveer op een dag eet, ik wil niet zeggen dat dit voor anderen ook goed is, dit is puur mijn eigen ervaring en schema. 


We beginnen met het ontbijt. Sinds kort eet ik magere franse kwark, een gezond ontbijtje. Ik vond het nogal saai, zo'n hap in je mond met vrij weinig smaak. Ik voeg daarom een handje cornflakes (de naturel) en wat fruit toe. Dit zijn de ene keer bramen, de andere keer frambozen of aardbeien, net waar ik zin in heb en wat er in de aanbieding is bij de supermarkt.


Tussendoor eet ik fruit, ik ben zelf niet echt een snoeper en vind het daarom heerlijk om een stukje fruit naar binnen te werken. Afgelopen week haalde ik mega-perzikken bij een plaatselijke (turkse) supermarkt. Ik vind de groente en fruit daarvan veel smakelijker dan fruit in de supermarkt (gek he?). Het tussendoortje was dus een megaperzik, jum!


Afgelopen vakantie, sportte ik rond een uur of 12. Het is dan rustig in de sportschool zodat ik de ruimte heb om alle oefeningen uit te voeren. Ik laat overigens wel even mijn tussendoortje zakken, want springen met iets in je maag is geen aanrader. Na het sporten ga ik vaak even naar de supermarkt om verse broodjes te halen. Veel mensen zeggen dat brood niet goed is, maar voor mij vind ik het verstandig om mijn verbrande calorieën tijdens het sporten weer aan te vullen. Ik eet dan één groot broodje (bijv. een mueslibol) of twee kleintjes (twee pistolets bijvoorbeeld). Ik kies wel altijd voor het donkerste brood wat er is. Op brood smeer ik wat boter en eet ik kip- of kalkoenfilet, deze is toevallig met tuinkruiden.

Na de lunch zit ik wel even vol. Soms neem ik er nog een eiwit (whey) shake bij. Dit om eiwitten aan te vullen zodat mijn spieren beter kunnen herstellen na het sporten, waardoor je vaak ook minder spierpijn hebt de volgende dagen. De shake maak ik dan met sinaasappelsap, omdat ik na het sporten ook mijn suikers moet aanvullen (vanwege lage bloeddruk, kans op flauwvallen, blabla).


'S middags is het weer tijd voor een lekker stukje fruit. Ik kies vaak voor een banaan, die zijn lekker vullend. Aan het einde van de middag, vlak voor het avondeten eigenlijk, neem ik altijd nog een hand met ongezouten noten. Hierin zitten gezonde vetten en ze zijn ook nog eens lekker! Ik heb altijd een mix, dat noemen ze studentenhaver, daarin zitten ook rozijntjes. Ik heb ook altijd een paprika en wat komkommer liggen, zo lekker!


Avondeten is voor mij 'lastig' omdat ik thuis woon. Ik kan wel wat invloed uitoefenen op het avondeten, maar het is voornamelijk gewoon wat de pot schaft. Ik probeer wel meer groente te nemen dan bijvoorbeeld aardappelen. De ideale verhouding is een kwart vlees, een kwart aardappel/rijst en de helft groente.


'S avonds kies ik weer voor een stuk fruit. Dit keer voor een kiwi. Voor de kiwi heb ik overigens een pakje met van de LU crackers gegeten en eet ik vaak nog een handje nootjes. Als ik echt honger heb, doe ik mijn ontbijt opnieuw, alleen dan als tussendoortje vlak voor het slapen gaan! Dus een bakje kwark, wat cornflakes en wat fruit.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien wat ik op een dag eet. Dit is overigens een random dag en het loopt ook wel eens compleet anders. Indien ik verslaafd ben aan de broodjes bij de Subway is dit ook wel twee keer per week het geval tijdens de lunch. Ik hoop dat er niet al te veel discussie ontstaat over de hoeveelheid en of het wel of niet goed is, ik voel me er in ieder geval goed bij! Vonden jullie het interessant om te zien? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

15 opmerkingen
 1. Dat ziet er allemaal heerlijk en gezond uit!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg hierdoor wel erg zin in fruit! Ziet er lekker uit!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig meis! Ziet er lekker en gezond uit. Ik hoorde trouwens van mijn collega's (fitnessinstructeurs) dat je het beste twee stuks fruit kunt eten op een dag, daarvan neem je alles goed op en vanaf je derde stuk fruit neem je alleen nog maar de suikers op. Echt super knap dat je dit volhoudt, ik pak al snel een koek of chocolade uit de kast hihi x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed en gezond uit hoor! Ik ontbijt altijd met yoghurt en muesli. Meer krijg ik ook gewoon echt niet weg in de ochtend. En ik eet ook altijd brood tussen de middag. Zolang je niet van plan bent af te vallen, is dat volgens mij gewoon een gezonde keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kwark vind ik ook altijd lekker bij mijn ontbijt! Ik ontbijt vaak met yoghurt en "cruesli" - Crunchy Spelt van Zonnatura is erg lekker, omdat het lekker korkant blijft in je yoghurt of Muesli! En deze is erg gezond, omdat het van spelt is (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien wat je zoal eet! Ik probeer ook veel fruit en groente te eten. Vind 's ochtens kwark of Griekse yoghurt met perzik of ander fruit en superfoods het lekkerste. Laatste tijd eet ik ook havermout met melk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit soort dingen altijd leuk om te lezen, wat andere mensen eten. Ik doe zelf ook aan gezond eten en magere kwark maak ik meestal lekker met wat lijnzaad en kaneel erdoorheen. Die van de AH is ook niet zo heel erg zuur, vind ik bij de andere merken wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mjam lekker hoor! En wat super dat je zo goed bezig bent, knap hoor! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt best veel op wat ik ook eet op een dag, alleen sport ik er niet bij ghehe
  ik volg nu ook op girlscene het topic en denk dat ik er ook aan ga beginnen..,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te zien en wat eet je gezond! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat er zoveel interesse was/is voor deze posts, ik vind het ook erg leuk en interessant om te lezen! Voordat jij erover vertelde had ik er namelijk niet eens van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha dat ken ik 'eten wat de pot schaft'. En elke keer denk ik dan 'dit kon toch wel gezonder he..' :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zeg altijd maar ; eet wat je lekker vindt maar let wel een beetje op!
  XxF

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whaw, dat ziet er allemaal super lekker en toch behoorlijk gezond uit hoor :)
  Uiteindelijk moet je eten waar je je goed bij voelt!

  BeantwoordenVerwijderen