RECEPT | Een simpel aardappelreceptje

woensdag 7 mei 2014

Ik plaatste dit receptje al kort op Instagram. Binnen een paar minuten had ik tientallen likes en waren er zelfs al wat meiden die dit al hebben uitgeprobeerd. Maar het is dan ook ongelofelijk simpel en heel erg lekker. Je hebt er weinig voor nodig en een leuke variatie voor aardappels bij je eten.


Het enige wat je nodig hebt zijn eigenlijk aardappels. Je hoeft namelijk geen olie of kruiden te gebruiken. Dit is meer lekker voor de smaak. Je kunt denk ik alle soorten aardappels ervoor gebruiken, wij hebben zelf nog een lekker ouderwetse aardappelbak waar ik altijd aardappels uit kan pakken. Voordat je begint moet je wel even de aardappels wassen, want de schil laat je er op zitten voor de smaak (althans, dat vind ik zelf dan). Ik zelf strooi er wat peper, zout en paprikapoeder op en sprenkel er wat olie overheen, dus dit zijn mijn ingrediƫnten.


Daarna snijd je de aardappels in dunne plakjes. Hoe dunner het plakje, hoe beter het gaart in de oven. Probeer het plakje net niet door de onderkant heen te snijden want dan krijg je natuurlijk normale plakjes. Ik heb aan de onderkant ook een klein stukje afgesneden zodat de aardappels niet gaan rollen.


Dan kun je de aardappels op de bakplaat leggen en dan kun je er kruiden en olie overheen strooien en sprenkelen. Vergis je overigens niet in het aantal aardappels. 1 grote aardappel of twee kleintje is vaak al genoeg voor 1 persoon. De aardappels doe je in de oven op 220 graden voor ongeveer 30/40 minuten. Ik heb het nu twee keer gemaakt en de ene keer is de aardappel wat gaarder dan de andere keer. Na 30 minuten kun je even controleren hoe gaar je aardappel is en dan kun je hem eventueel nog wat langer in de oven doen. Maak ondertussen de rest van je eten, bijvoorbeeld een lekkere salade, jummie!


Ik heb ze zelf de aardappels even op een keukenpapiertje gelegd nadat ze uit de oven kwamen zodat het ergste vet er vanaf druipt. Dan is het tijd voor het opdienen, eetsmakelijk! Laten jullie even weten als jullie dit receptje hebben geprobeerd of jullie nog een andere leuke variatie hebben? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

13 opmerkingen
  1. Ziet er erg lekker uit en leuk uit zo die aardappeltjes! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Ik denk dat ik weet wat ik ga eten vanavond!
    LIefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nom nom, zo lekker (en zo heerlijk knapperig). De salade ziet er ook heerlijk uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeh, die aardappels zien er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit receptje ga ik zeker binnenkort even maken kwam het zovaak op Instagram tegen. En het lijkt mij heel makkelijk en het ziet er lekker uit om te maken.

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmm ziet er heerlijk (en heel leuk!) uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit ziet er zo lekker uit! Ga het echt een keer proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen