BEAUTY | Gel nails at home by Essence

dinsdag 13 mei 2014

Op internet zijn er al tientallen, misschien wel honderden filmpjes, tutorials en artikelen over dit product van Essence: Gelnails at home. Simpelgezegd kun je dus je eigen gelnagels thuis creƫren. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik op een enkele keer na nooit gelnagels heb gehad en ik alleen mijn nageltjes lak maar dit wilde ik proberen!


We zijn van Essence natuurlijk gewend dat het een lekker budgetmerk is en dat is dit keer ook het geval. Alle producten die je nodig hebt kosten een tientje bij elkaar maar voor gelnagels heb je een speciale UV-lamp nodig die de gel uithard. Toevallig had mijn zus nog een lamp staan maar Essence verkoopt ook twee lampen. Een kleine en een grote. De kleine kost 19,95 en de grote kost 29,95. Ik ga jullie laten zien hoe je het gebruikt en wat mijn ervaring ermee is!


Hierboven staan de spulletjes die je nodig hebt wanneer je deze gelnagels thuis gaat maken. Allereerst het setje van Essence. Dit is een cleanser, een primer, een gelbase en een geltopcoat. Je hebt natuurlijk ook de lamp nodig, maar die heb ik niet op de foto gezet. Als laatst heb je nog wat watjes nodig voor de cleanser. Optioneel is het handig om een vijl, eventueel een nagelschaartje en nagellakremover voor je oude nagellak te gebruiken.


Begin eerst met de verzorging van je nagels. Knip ze eventueel bij en vijl ze even. Haal je restjes nagellak er vanaf en als je tevreden bent kun je beginnen! Mijn nagels hierboven waren net ontdaan van de eerste keer gelnagels dus deze zijn wat droog. Zo weet je overigens wel meteen hoe je nagels er na deze gelnagellak uitzien.


Op het begin is het even ingewikkeld, maar als je het eenmaal door hebt is het een simpele volgorde. Je begint als eerste met de cleanser, deze gebruik je om je nagels te reinigen. Je doet een klein beetje op een watje en gaat even heen en weer over je nagel, dit is voldoende. Vervolgens doe je de primer erop, dit is overigens het product wat je nagel het meeste uitdroogt. Dit laagje droogt ontzettend snel.


Na de primer lak je de peel off gel base op je nagel. Dit is een stropige substantie, dus dit is even oefenen. Doe echt voorzichtig met deze gel en probeer niet tegen je huid aan te komen. Mocht je toch knoeien haal dit dan weg met een nageltool of met een sateprikker. Wanneer je namelijk gel op je huid hebt zitten en je doet je hand onder de lamp dan gaat dit branden. Ik was de eerste keer ook veel te royaal geweest waardoor de substantie onder mijn nagels tegen mijn huid aan zat. Dit voelde niet heel fijn onder de lamp. Nadat je de gel netjes hebt aangebracht kun je je nagels voor 1 minuut onder de lamp leggen.


Als je je nagels onder de lamp vandaan haalt en je drukt met je vinger op je gel dan is de gel plakkerig. Dit plakkerige moet je weghalen met de cleanser. Even heen en weer over je nagel en je ziet dat het laagje plakkerig verdwijnt en de gel keihard op je nagel zit.


Na je gellaag kun je de gewenste nagellak aanbrengen. Essence 'beweert' dat je alleen Essence nagellak kunt gebruiken maar je kunt alle soorten nagellak gebruiken die je zelf wilt. Het enige nadeel aan deze stap is dat je nu moet wachten tot je nagellak droog is. Je MOET echt wachten tot je nagellak goed droog is anders smeer je de boel weer uit wanneer je de laatste gellaag aanbrengt. Even geduld dus, helemaal als je twee laagjes gebruikt.


Als je nagellak goed droog is geworden kun je het laatste laagje aanbrengen. Wacht wel echt tot je nagellak goed droog is, anders kun je weer opnieuw beginnen. Dit is overigens het grootste nadeel aan dit setje. Als ze gelnagellak op de markt hadden gebracht had dit een stuk sneller gegaan onder de lamp. Het laagje wat je nu opbrengt is je gel topcoat. Probeer weer zo netjes te werken en als je tevreden bent kun je dit laatste laagje onder de lamp doen, weer voor 60 seconden. Je herhaalt vervolgens hetzelfde als met de eerste gellaag (dus weer met de cleanser erna). Wat overigens wel jammer is aan de topcoat is dat hij een beetje geelig is waardoor je nagellak ietsje van kleur kan veranderen.


En als het goed is is dit dan het resultaat. Voor mij was het even oefenen, de laag was bij de eerste keer veel te dik en het ging bij mij ook even fout met gel op mijn huid onder de lamp. Nu vraag je je misschien af hoe je dit allemaal weer verwijderd? Heel simpel, je kunt het er gewoon aftrekken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel redelijk makkelijk te verwijderen. Je nagels zijn na dit grapje wel wat beschadigd en droog. Maar na even verzorgen is het ergste al verholpen. Niet altijd met gelnagels lopen dus, haha! Ik weet nog niet precies hoelang de gelnagellak blijft zitten, ik heb het er nu pas zes dagen op gehad, toen vond ik het tijd voor een ander kleurtje. Essence belooft tot ongeveer 10 dagen, maar ik vind een week ook al prima eigenlijk. Toch liever nog even een kort filmpje hoe het moet, klik dan hier. Hoe vinden jullie dit setje en hebben jullie ook wel eens gelnagels? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

14 opmerkingen
  1. Ik heb er heel lang over nagedacht om dit setje te kopen, maar toch maar niet gedaan omdat ik niet zo heel vaak met mijn nagels bezig ben, maar het ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook en ik ben er heel blij mee!! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb absoluut geen geduld als het gaat om het laten drogen van nagellak. Maar het lijkt me wel heel mooi om een keer op deze manier gelnagels te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind deze zelf helaas niet zo fijn, maar ik ben blij dat hij jou wel bevalt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, dat ziet er gaaf uit! Ik was hier zooo benieuwd naar:D
    xx
    The Stylish Confessions

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een fijne review! Ik las zo veel verschillende verhalen over deze set dat ik erg aan het twijfelen was of ik het nou moest kopen. Nu klinkt het toch wel als een fijne set. Het lijkt me inderdaad wel vervelend dat je even moet wachten totdat je nagellak droog is, maar deze set is wel een stuk goedkoper dan de andere die ik zag. Dan heb ik dat er wel voor over!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had precies hetzelfde. De een vond het helemaal niks, terwijl de ander het geweldig vond. Ik gokte maar om het zelf te testen en als je het een beetje netjes en goed doet, werkt dit setje echt prima!

      Verwijderen
  7. Fijne review! Ik heb het gelnagel pakket zelf ook, ik hoorde veel negatieve berichten, maar ik ben er zelf er tevreden mee. Erg mooi eindresultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb het lampje van essence gekocht maar koop de producten liever bij de douglas, werkt voor mij toch beter en 't blijft langzer zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah top dat het voor jou zo werkt! Ik weet niet echt hoelang dit blijft zitten, ik verander vaak van kleurtje, hahaha!

      Verwijderen
  9. Geeft wel een mooi effect zeg! Heb de grote lamp nog niet gezien hier in de buurt :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik geloof dat het ook best wel lastig is om daar aan te komen. Hier hadden ze hem ook niet (drie filialen).

      Verwijderen
  10. Ik wist niet eens dat essence dit had. Ik ben zelf niet zo fan van gelnagels maar deze vind ik eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Misschien komt dat ook omdat het geen nepnagels zijn. Leuk gedaan!

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen