BEAUTY | Zelf wenkbrauwen verven

donderdag 17 april 2014

Ik laat sinds kort mijn wenkbrauwen epileren en verven bij een schoonheidsspecialiste. Nadat ik een keer met een vriendin mee was als make-up model, vertelde zij mij dat als je je wenkbrauwen verft er haartjes, die normaal blond en niet te zien zijn, te zien zijn waardoor je wenkbrauwen voller lijken. Nadat ik dat de eerste keer had gedaan was ik erg blij, want mijn wenkbrauwen waren ineens een stukje voller dan normaal. Helaas vervaagt de verf redelijk snel en vroeg ik aan de schoonheidsspecialiste of ik ze niet zelf kon verven, en raad eens, dat kan natuurlijk!


Ik kocht hetzelfde merk als die ze gebruiken in de salon. Je hebt verf (ik koos voor lichtbruin) en een soort verdunningsmiddel nodig. Samen was het iets van 8 euro, wat ik redelijk goedkoop is omdat verven bij de schoonheidsspecialiste per keer 7,50 kost. Bij de verf zit een klein kwastje waarmee je de verf aanbrengt. Wanneer je je wenkbrauwen gaat verven heb je de verf, het verdunningsmiddel, een kwastje en wat losse watjes nodig.


Allereerst meng je de verf en het verdunningsmiddel door elkaar. Dit heb ik in een glazen bakje gedaan zodat ik niet kon gaan knoeien. Er staat overigens in de gebruiksaanwijzing dat je het niet in een metalen bakje mag doen. Je houdt 1:1 aan, dat houdt in dat je dezelfde hoeveelheid verf als verdunningsmiddel gebruikt. Wanneer je dit door elkaar roert krijg je gewoon een vloeibaar wit papje.


En dan is het een kwestie van aanbrengen. Deze verf is overigens ook geschikt voor je wimpers, maar dat vind ik te eng. Je moet bij het aanbrengen elk haartje mee pakken dus doe stukje voor stukje. Probeer ook geen verf op je huid zelf aan te brengen, dus alleen op de haartjes. De tijd dat je het laat inwerken ligt aan hoe donker je je wenkbrauwen wilt. Ik heb de verf 6 minuten laten zitten. Je kunt als je ze ietsje donkerder (bijvoorbeeld) wilt de verf 8 minuten laten zitten.


Wanneer je tijd om is kun je met een schoon en droog watje de verf eraf halen, dit gaat gemakkelijk. Ik heb mijn wenkbrauwen niet schoon gemaakt met water of iets, het watje eroverheen was genoeg. Dit is uiteindelijk het resultaat! Het is voor mij nog niet zo lang geleden dat ik naar de schoonheidsspecialiste ben geweest dus mijn wenkbrauwen waren niet zo licht als normaal maar toch kun je verschil zien. De na-foto heeft een ietsje voller en donkerder effect. De haartjes boven mijn wenkbrauw zijn normaal niet te zien. Je ziet het resultaat vooral als je me in het echt ziet zeg maar, de full-look. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu zelf mijn wenkbrauwen kan verven, yay! Wat doen jullie aan jullie wenkbrauwen? Ik ben benieuwd! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' - Youtube

14 opmerkingen
 1. Welk lettertype gebruik je voor 'voor' en 'na' ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook verf maar ik kies voor het merk Combinal. Ik doe altijd nog en laagje vaseline op mijn huid zodat de verf niet gaat vlekken want dat is in het verleden wel eens gebeurd. En ik verf trouwens ook mijn wimpers. Soms gebruik ik een oud mascarabosteltje, soms een gewoon kwastje en het gaat eigenlijk altijd goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cool dat je dat durft, ik ben bang dat het in mijn ogen komt of dat mijn wimpers uitvallen ofzo!

   Verwijderen
 3. Superleuk! Wij doen dit op de opleiding ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. welke mascara gebruik je? supermooie gescheiden wimeprs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik Telescopic van L'Oreal! Dat is een zilver flesje :-)!

   Verwijderen
 5. Handig! Ik heb van mezelf vrij dikke en donkere wenkbrauwen, maar ik poeder ze wel bij. Anders zit er zeg maar teveel witte ruimte tussen, als je snapt wat ik bedoel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is handig :) Wat heb je verder een mooie ogen zeg!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh handig, ik wil al een hele tijd mijn wenkbrauwen eens verfen dus misschien moet ik dit eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is erg handig zeg ziet er goed uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verf ook zelf mijn wenkbrauwen, met hetzelfde spul. En ik vind ook dat ik er altijd best van opknap. Eigenlijk stelt de activiteit weinig voor, maar ik zie er doorgaans een beetje tegenop. Overigens: ik gebruik een mengsel van licht- en donkerbruin.

  BeantwoordenVerwijderen