DIY | Memory Jar

dinsdag 21 januari 2014


Memory jar, DIY.

Op veel blogs zul je hem ongetwijfeld voorbij hebben zien komen, maar ik vond het zo een goed idee, dat ik hem graag zelf ook nog maakte en natuurlijk aan jullie liet zien! Waar ik het over heb is de zogenaamde 'memory jar'. Het is de bedoeling om hier je mooiste, misschien ook slechtste (?) herinneringen in te stoppen en dan na een jaar het potje open te maken en dan is goed kan kijken wat je eigenlijk allemaal hebt gedaan in het jaar. Een jaar is best lang en er gebeurt zo ontzettend veel dat er soms van alles aan je voorbij gaat, door zo een potje bij te houden, kun je deze herinneringen nog eens teruglezen!


Het is erg simpel om te maken en je kunt hem zo aankleden als je zelf wilt. Wat je in ieder geval nodig hebt is een potje, ik heb gekozen voor een ouderwets weckpotje, maar je kunt ook een ander potje gebruiken. Wat ik verder heb gebruikt is papier, geprint tape, een schaar en een pen.


Ik ben eerst begonnen met een paar keer de woorden memory jar te schrijven. Ik probeerde het in meerdere lettertype, maar ik ben niet zo een schrijfwonder (hihi). Ik koos er uiteindelijk voor om de woorden onder, in de plaats van naast, elkaar te zetten.


Knip het woord uit, je kunt het in allerlei vormen knippen, maar ik heb gekozen voor een rondje, lekker speels! Daarna kun je ervoor kiezen om het papier op te plakken, van binnen of van buiten, of gewoon op te plakken met een stukje plakband. Ik heb ervoor gekozen om geprint tape te gebruiken en na even kijken koos ik voor de tape met vogeltjes, bloemetjes en een kooitje.


En dan is het natuurlijk tijd om al je herinneringen in deze pot te stoppen. Deze twee heb ik als eerste in de pot gedaan, maar er zullen er ongetwijfeld nog veel meer bijkomen, want het is pas net 2014! Ik ben onwijs benieuwd wat er allemaal in deze pot zit over een jaar en ik ben heel benieuwd wat 2014 mij allemaal gaat brengen. Wat vinden jullie van deze zogenaamde memory jar? Gaan jullie hem ook maken? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' - Youtube

19 opmerkingen
 1. Ooh , dat is echt een leuk idee ! Als ik tijd heb ga ik het zelf ook maken .
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk gedaan en wat een schattige plakband heb je gebruikt!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk idee en wat een schattige tapejes! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaaa die vind ik altijd zo leuk!
  wilde er vorig jaar ook een doen maar toen kwam het er niet van.
  heb in eeehm 2011 of 2012 wel een mini dagboekje bijgehouden.
  iedere dag wat korte puntjes.. erg leuk om terug te zien!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk! ook leuke tapejes heb je gebruikt.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit echt een heeel tof idee, ik wil het ook doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt leuk dit! Ik denk dat ik volgend jaar ook zoiets wil bijhouden..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel een goed idee want zoals je zegt/schrijft, een jaar is best wel lang dus er zijn ongetwijfeld dingen die je vergeet.. Jammer genoeg zijn het juist de leuke, 'kleine' dingen die mensen vergeten (denk ik) zoals een super dag met vriendinnen/je vriendje die je verrast door onverwachts langs te komen/.. Heel tof idee dus :)
  PS : ik ben van plan binnenkort een gelijkaardige post te maken, stay tuned ;)
  xx Lyn
  www.blondebutterflies.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee is dat, ik vind dagboeken bijhouden ook leuk, maar dat houd ik nooit vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dit idee echt heel leuk! Je bent aan het eind van het jaar zoveel momenten vergeten en die kun je dan weer ophalen met zo'n potje :) echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Ik heb er ook zo eentje van mijn vriend en mij, met allemaal dingetjes erin :) X

  BeantwoordenVerwijderen