SPORTY | Kayla Itsines (2e keer), vandaag start week 6!

maandag 22 december 2014


De oh zo 'gevreesde' week is aangebroken! Hoewel veel mensen Kerst heerlijk vinden, klagen mensen áltijd over het eten wat allemaal genuttigd gaat worden. Tja, het is wat anders dan normaal en je zal ongetwijfeld door de gezelligheid een bordje meer nemen dan normaal. Wees niet bang, van die twee dagen word je echt niet ineens dik of kom je kilo's aan. Wanneer je verder gewoon gevarieerd en gezond eet is er niks aan de hand (nee echt niet hoor). Ik las ergens op internet 'Je wordt niet dik tijdens kerst, maar de andere 300-nogwat dagen in het jaar' en ik vind dat eigenlijk wel een hele goede! Ga dus vooral niet overal op letten tijdens Kerst en geniet samen met je vrienden, familie of wie dan ook van het heerlijke eten wat er wordt geserveerd! Vandaag een update over afgelopen week + iets waar ik tegenaanloop tijdens het proces van het sporten.


Vandaag start week 6 en om eerlijk te zijn zie ik totaal geen progress in de foto's hierboven. Ik zie geen plattere buik, dunnere benen of plotseling ergens blokjes verschijnen. In het echt merk ik wel dat ik wat strakker ben maar op de foto's zie ik het echt niet terug. Het maakt me niet onzeker, maar ik vind het wel onwijs vervelend. Stel je voor dat je dag in dag uit aan het sporten bent maar je eigenlijk voor je idee totaal geen resultaat boekt. Het is dan onwijs lastig om door te gaan, waarom zou je? Dat is dus iets waar veel mensen tegenaan lopen tijdens een traject om bijv. af te vallen of bezig zijn met een andere verandering van het lichaam. Vaak boek je in het begin veel progress, maar hoe langer je bezig bent hoe langzamer dit gaat. Omdat ik zelf vind dat er weinig verandert probeer ik af en toe wat meer krachttraining te doen om zo wat spiergroei te kweken, maar ik vind het jammer dat Kayla op haar Instagramaccount veel foto's plaatst van transformaties die bijna onmogelijk lijken te zijn. 


De linkerfoto van hierboven stond toevallig ook in mijn photodiary maar ik vond het erg toepasselijk om hem nog eens te plaatsen. Het zijn namelijk onwijs veel calorieën en ik wilde even vertellen hoe dit zo kwam. Ik heb eerst een fullbody workout gedaan van Kayla en ben daar achteraan nog krachttraining gaan doen. De training begon- en sloot ik af met tien minuten fietsen. Uiteraard heb ik daarna weer wat gegeten om dit weer aan te vullen. Rechts een foto van net na een workout. Ik had hier armen- en buik getraind en ik vind zelf altijd dat dit na een training duidelijk te zien is, zo bizar eigenlijk wat sporten met je spieren doet. 


Hoe tof (en toepasselijk) is deze trui? Ik heb hem een keer aangehad naar school maar ik vind het eigenlijk ook wel heel stoer om deze naar de sportschool toe te dragen. Ik sport er niet in, dat is mij echt veel te warm. Dus, trui aan, de auto in, de auto uit en de sportschool in. Rechts is een foto van dezelfde workout als de foto zonder shirt (hierboven). Hier zie je onwijs duidelijk dat mijn armen getraind. Ik vind het echt een tof gezicht, maar na een kwartiertje zijn we alweer wat normaler dan vlak na de training. Hebben jullie ook wel eens tegen het 'probleem' aangelopen dat de progress stil leek te staan, hebben jullie er misschien tips voor? Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 

10 opmerkingen
 1. Ha lief!
  Looking good hoor! :)
  Ik heb nu het gevoel dat ik stilsta, maar kan ook niet trainen door die #$^&*( bijholteontsteking. Vanmiddag huisarts bellen en dan hopelijk een antibioticakuurtje erin. Nóg erger: de sportschool is dicht! Gewoon twee(!) hele weken. Nu moet ik dus thuis maar aan de bak met mn buikspierkwartier...... Zucht!
  Ik begin trouwens in het nieuwe jaar weer met week 11 en 12 en dan 2.0. Spannend! :D

  Keep going girl, we komen er wel. <3 Het is in ieder geval nog laaaang geen zomer, dus we hebben nog ff!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is natuurlijk wel zo dat jij al een slank lijntje hebt en de verandering nou eenmaal niet zo groot is als de meiden op Kayla's Instagram. Jij hebt een minder extreme verandering in je lichaam die je waarschijnlijk alleen zelf kunt zien. Je bent super goed bezig dus lekker doorgaan! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik snap het ook wel. Ik zie soms meiden die keiharde abs krijgen binnen 10 weken, ik snap het niet helemaal hoe zij dat wel kunnen. Grrrr. Lief van je iig!

   Verwijderen
 3. Je hoort inderdaad vaak van mensen dat ze op gegeven moment niet zo veel verandering meer zien, maar dat is logisch! Je bent nu al heel ver en ik denk dat het op gegeven moment ook vooral 'bijhouden' is. Wel moet ik zeggen dat je benen dunner zijn geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verschil tussen week 1 en week 2 was wel heel goed. Dat schijnt meestal zo te zijn in het begin en als je eenmaal in een ritme zit, gaat het wel weer gelijkmatig beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er goed uit, wou dat mijn lichaam er zo uitzag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit, ik zie wel veranderin ghoor!

  BeantwoordenVerwijderen