BEAUTY | Mijn eerste keer harsen!

maandag 16 juni 2014

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Treatwell of ik het leuk zou vinden om via hun website een behandeling te boeken en natuurlijk te ondergaan. Even in het kort: Treatwell is een boekingswebsite voor body, health and hair op een site verzameld staan. Je kunt via deze site heel makkelijk salons, kappers etc. in jouw buurt vinden, de prijzen vinden en via deze website ook een afspraak boeken en betalen. Met een paar klikken is het heel makkelijk om een afspraak te maken voor een gewenste behandeling!


Na even twijfelen over mijn behandeling, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een harsbehandeling te ondergaan (eng, haha). Ik wilde eerst een gezichtsbehandeling, maar ik vind het eigenlijk zelf het fijnste om mijn eigen gezicht te verzorgen. Harsen heeft als voordeel dat we in de aankomende zomermaanden niet elke dag moeten scheren en ik zonder na te denken gewoon de deur uit kan lopen met gladde oksels! Via de website vond ik heel makkelijk een schoonheidsspecialiste in de buurt, maar ook genoeg bedrijven die wat verder lagen. Door heel Nederland kun je dus gemakkelijk iets vinden. Je kunt zoeken op een specifieke behandeling (bijvoorbeeld een massage of haar knippen), zodat je gelijk in de goede richting zit. Wanneer je een behandeling ziet krijg je een goed overzicht van de prijzen en kun je ook meerdere behandelingen binnen 1 afspraak inplannen. Je hebt overigens meerdere mogelijkheden om te betalen, digitaal of in de salon zelf.

Ik koos voor een harsbehandeling voor zowel mijn oksels als voor mijn bikinilijn. Ik koos voor Himani Beauty & Health, een salon die goed aangeschreven stond en ook nog eens 5 minuten van mijn huis af zit! Met wat kriebels in mijn buik stapte ik de salon binnen, blij dat die haren eindelijk als sneeuw zouden verdwijnen voor de zon, want helaas moeten je haartjes zo'n 5 mm zijn om ze goed te laten harsen (wat nog best lastig is met dit weer in combinatie met hemdjes). Het meisje in de salon deed open en stelde zich vriendelijk voor. Ze nam mijn jas aan en vervolgens liepen we naar een kamertje. In de gehele salon hing een relaxte sfeer met een relaxt muziekje. Ik mocht alvast mijn shirt uitdoen terwijl zij de hars aan het opwarmen was.

Dit was overigens de kamer waar ik in lag! De drie witte 'kistjes' daarachter, daar zat de hars in! 

Nu werd ik toch een beetje zenuwachtig. Eerst werden mijn oksels schoongemaakt met een speciaal spul en ingesmeerd met een bepaalde olie. Vervolgens kwam de hars. De hars voelde warm en niet onprettig maar er was nu geen weg meer terug! Als de hars erop zit, moet het er namelijk ook weer af. De hars moest hard worden voordat ze het eraf kon trekken. Na even wachten was het zo ver, RATSJ! In een keer trok ze de hars van mijn oksel af. Zeer deed het niet, maar een echt heerlijk gevoel is het ook niet. Mijn oksels moesten allebei daarna nog twee keer, in totaal dus drie keer, om helemaal haar vrij te zijn. Tussendoor heeft ze nog laten zien dat al mijn haartjes in de wax zijn blijven zitten, heel grappig om te zien. Na het waxen werden mijn oksels ingesmeerd met een speciaal spulletje en waren ze zo glad als een aal!


Mijn bikinilijn ging op dezelfde manier. Nu vragen jullie je waarschijnlijk allemaal af hoe ik er daar bij lag. Omdat het ging om de bikinilijn mocht ik mijn string gewoon aanhouden, wat zelf ook wel prettig voelt als je dit voor de eerste keer ondergaat. Je ligt toch bij een wildvreemde in je blote niksie. De pijn viel ook daar mee, het is alleen een wat andere huid en een oksel is gewoon plat natuurlijk. De behandeling was met een klein halfuurtje klaar. Toen ik mij weer had aangekleed kreeg ik nog een foldertje mee naar huis waarin informatie staat over wat je beter wel en niet kunt doen na het laten harsen. Ik hoop dat mijn oksels en bikinilijn nu een paar weken haarvrij blijven en ik ben zeker van plan om de volgende keer dit weer te laten doen want het is echt ideaal. Het enige nadeel vind ik dat je je haar moet laten groeien tot zo een 5 mm, dat is best lastig in de zomermaanden! Ik betaalde overigens 14 euro voor mijn oksels en 17 euro voor mijn bikinilijn.

Nu ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jullie ook wel eens iets hebben laten harsen en hoe jullie ervaring was. Ik hoop dat er meiden zijn die na het lezen van dit artikeltje misschien wel durven om te gaan (want ik vond het zelf eerst ook een beetje spannend). Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik dat graag! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook Instagram -  Twitter - Bloglovin' Youtube - 


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Treatwell.nl.

11 opmerkingen
 1. Wat tof! Ik had verwacht dat het duurder zou zijn. Ik heb me nog nooit laten harsen, ben wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap dat je dit gewoon hebt gedaan! Ik ben zo'n mietje dat niet durft haha. Ik vind de salon er echt waanzinnig mooi uitzien. Kan me voorstellen dat je hier je wel op je gemak voelt!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een van de redenen waarom ik voor deze behandeling heb gekozen, misschien zijn er meiden die nu wél durven te gaan, zo eng is het uiteindelijk niet! :-)

   Verwijderen
 3. Goed dat je het hebt gedaan, het is fijn om zo lang haarloos te zijn! En de pijn is goed te houden, vond je ook niet? Ik zweer sinds twee jaar in ieder geval bij harsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je hierover hebt geschreven, haha! Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me best prettig. Ik ben benieuwd hoe lang het nu echt haar vrij blijft! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Was al een tijdje benieuwd hoe zo'n behandeling nou gaat. Is echt handig om te doen voor je op vakantie gaat, anders moet je steeds scheren en dat is soms zo irritant haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heerlijk ontspannen uit!
  XxF

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cool, ik koos toch maar voor een massage :) Heb nog wel een tegoedbon voor een bikiniwax dus ga het binnenkort (als ik genoeg moed verzameld heb) ook maar eens proberen, klinkt niet eens zo erg bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook lekker! Ikzelf vind massages altijd kietelen, haha! Ik zou zeker gebruik maken van de tegoedbon, het valt zeker mee! :-)

   Verwijderen
 8. Wat knap dat je dit hebt gedaan zeg, ik durf dit dus echt niet. Ik ben weleens met mijn moeder meegeweest brrr.. Nee hihi, niet voor mij. Al ziet het er hier wel mooier en "rustiger" en fijner uit dan waar wij waren. Dat scheelt waarschijnlijk ook wel.

  Mooie foto's ook!
  x

  BeantwoordenVerwijderen