LIFE | This week #1

zaterdag 11 januari 2014

Ik wilde een keer wat nieuws doen! Ik weet niet of ik dit wekelijks laat terugkomen, maar het lijkt mij erg leuk om af en toe over mij week te vertellen. Aan de hand van foto's en wat tekst, zodat jullie ook wat meer kunnen kijken in mijn persoonlijke leventje. Deze week bestond voornamelijk uit school, bloggen en pijn (au).

Maandag.
De eerste schooldag na een heerlijke Kerstvakanties. Wat was het ontzettend lastig om mijn bed uit te komen maar op school moest ik er weer tegenaan. Ik moest voor de aankomende vier weken een opdracht kiezen waarmee ik aan de slag ging. We kregen daar uitleg over en gingen ook wat workshops doen zodat we al een beetje kennis konden maken met de materialen die we gingen gebruiken. De drie opdrachten waar we uit konden kiezen waren: het maken van een filmposter (van fotografie tot aan het eindresultaat), het maken van een blow-up (een product, bijv een horloge, 20x uitvergroten als eyecatcher in een etalage) en een insect volledig gemaakt van metaal (60cm bij 60cm). Ik heb gekozen voor het insect, omdat je zelf mag lassen, knippen en helemaal los kan gaan op een insect.

Even oefenen met lassen, hoe zet je iets nou eigenlijk aan elkaar?

Dinsdag.
Omdat ik heb gekozen voor het insect begon ik vandaag op school aan deze opdracht. Eerst moeten wij altijd een onderzoek doen en inspiratie vinden voordat we ergens aan beginnen. Ik maakte een document waarin ik allerlei insecten plaatste en ook internet afspeurde naar mensen die mij voorgingen met het maken van metalen beestjes.

Mijn inspiratiebord, er staan normale en metalen insecten op die ik mooi vind en waardoor ik mij graag wil laten inspireren.

Woensdag.
De hele week kreeg ik dag bij dag steeds meer pijn aan mijn verstandskies. Er stond een afspraak voor eind januari voor mijn linker verstandskies, maar mijn rechter veroorzaakte vreselijke pijn. Ik voelde me hierdoor echt niet lekker en ben niet naar school geweest. Om de pijn wat te verzachten maken mijn moeder en ik het 's avonds lekker gezellig thuis. Dit is een hoekje op onze salontafel en ik vind het zo ontzettend leuk staan bij elkaar! En ik heb in de middag mijn eerste video gefilmd, na een aspirine voelde ik me wat beter en ik wilde zo graag filmen!

Donderdag.
Volgens het schoolrooster ben ik elke donderdag vrij en dat kwam mij op dit moment wel even goed uit, mijn kies ging steeds meer pijn doen en ik besloot om toch maar naar de tandarts te gaan. De tandarts kwam met slecht nieuws. Die vervelende kies moest er met spoed worden uitgehaald, omdat hij zo een pijn veroorzaakte. De tandarts zou morgen elke kaakchirurg in de omgeving afbellen zodat ik op vrijdag nog terecht kon.

Druk bezig met mijn eerste video en een onwijs gezellig hoekje van mijn moeder!

Vrijdag.
Het was zo ver. Na lang bellen kon ik uiteindelijk terecht in Alkmaar (halfuur rijden) en de zenuwen gierden door mijn lijf. Ik ben ontzettend bang voor de tandarts en ik heb heel veel problemen met mijn gebit ondanks goede verzorging, het niet eten van snoep of drinken van frisdrank. Een controleafspraak bij de tandarts is voor mij al drama, maar nu werd het een kaakchirurg. De hele dag gierden de zenuwen door mijn lijf en vlak voordat we vertrokken ben ik nog maar even gaan hardlopen om wat rustiger te worden en mijn hoofd leeg te maken. Het hielp gelukkig een beetje, maar zodra ik de afdeling Kaakchirurgie binnenstapte raakte ik weer in paniek. Gelukkig waren de medewerkers, allemaal dames, heel erg lief voor me en ik ging ik uiteindelijk trillend, maar wel rustig door de behandeling heen. De behandeling was binnen 10 minuten klaar en met een onwijs dikke wang stapte ik opgelucht naar buiten.

Zaterdag.
Vanochtend bij het wakker worden, zag ik dat mijn wang wel drie keer zo dik en blauw als gisteren was. Het lijkt net of ik een pingpongbal in mijn wang heb verstopt. Ik heb nu ook veel pijn en kan niet echt eten. Ik hoop dat mijn pijnstilling zometeen een beetje begint te werken zodat ik kan starten met mijn huiswerk!

Mijn dikke wang op vrijdag net na de ingreep, en mijn dikkere wang toen ik wakker werd vanochtend! Niet mijn meest charmante foto's, maar ach, wat maakt het uit? 

Oeps, niet zo een hele gezellige week dit keer, maar ik wilde het toch graag met jullie delen. Het leven gaat niet altijd over roosjes toch? Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vonden, zo een klein kijkje in mijn priveleventje deze week. Laat weten wat jullie ervan vonden! Love, Roshelle.

Volg LifeOfRoshelle - Facebook - Instagram -  TwitterBloglovin' - Youtube

16 opmerkingen
 1. Oh die rot verstandskiezen ook! Ik heb ook nadien een paar weken lang een dik gezicht gehad. Wat heel goed werkt is Traumagel, die haalt de blauwheid weg. Sterkte ermee meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee, zo'n weekoverzicht! Hoop dat de zwelling snel afneemt en alles weer beter gaat met je!

  xxF

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow die is aardig opgezwollen, hopelijk gaat het snel wat beter met je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is inderdaad hevig gezwollen! Ik heb ze alle vier moeten laten weghalen een paar jaar geleden en ik had er gelukkig lang niet zoveel last van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zulke posts vind ik altijd leuk om te lezen! Inderdaad wat je zegt, soms heb je ook mindere dagen! Ik vind je schoolwerk erg leuk om te zien. Sterkte met je mond.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend van je kies! Hopelijk gaat de pijn snel weer weg, sterkte ermee! Toffe opdracht maak je op school, ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die foto's van wat je op school doet, en sterkte met je dikke wang! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Awww, flink opgezwollen, arme meid! Ik had het ook toen ik mijn verstandskiezen liet verwijderen, bah. En wat leuk dat je nu ook video's maakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Au au au. Ik vind tandartsen en kaakchirurgen ook echt 10 keer niks! Heel veel sterkte! Ik vind verder dit artikel echt super leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh wat vreselijk van je kies! Ik hoop dat de pijn inmiddels wat minder is geworden. Sterkte!

  ♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het leuk om te lezen, of je week nou ontzettend leuk was of niet. Leuke foto's erbij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zo'n post, minder leuk van je kies! Hopelijk gaat het snel wat beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk artikel! Vervelend van je wang zeg, ik hoop dat het inmiddels stukken beter gaat! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Precies een week later dan jij heb ik ook mijn kies laten trekken. Ik was eigenlijk niet zo zenuwachtig en verwachtte er niet zoveel van maar dat heb ik wel geweten.. De dagen er na werd mijn wang ook steeds dikker (en pijnlijker!). Gelukkig is de zwelling nu zo goed als afgenomen. Ik hoop dat het bij deze ene keer blijft.

  BeantwoordenVerwijderen